INDHOLD KAPITEL 2-7:
Kapitel 2. Kilder
Kapitel 3. Mål, vægt og mønt
- Fra liter til kilo
- Øl og vin
- Salt
- Vægt - pund
- Regnings- og betalingsmønt
- Forholdet mellem de forskellige mønter
- Omregningstabel
Kapitel 4. Soldater og andet personel i hertug Wilhelms hær
- Hansestædernes kontrakter
- Den Tyske Ordens kontrakter
- (Syd)tyske byers kontrakter
- Antallet af soldater og deres sold
- Andet personel og deres sold
Kapitel 5. ”Uden mad og drikke” –
- Hvad kom der på bordet?
- Brød - og grød
- Kødforbruget
- Grøntsager, frugt og nødder
- Urter og krydderier
- Noget at drikke!
- Fastemad og standsmæssig spise
- Køkkenudstyr
Kapitel 6. Logistik
- Forskellige proviant- og materiellister
- Heste og vogne
Kapitel 7. Forplejningsregnskabet
- Minimumsudgifter til forplejning
- Udgifter til forplejning: ”De reelle”
- Dyrenes mad
Peder Ravn