INDHOLD KAPITEL 2-7:

Kapitel 2. Kilder       

Kapitel 3. Mål, vægt og mønt 

 - Fra liter til kilo

 - Øl og vin

 - Salt

 - Vægt - pund

 - Regnings- og betalingsmønt

 - Forholdet mellem de forskellige mønter

 - Omregningstabel

Kapitel 4. Soldater og andet personel i hertug Wilhelms hær 
 - Hansestædernes kontrakter
 - Den Tyske Ordens kontrakter
 - (Syd)tyske byers kontrakter

 - Antallet af soldater og deres sold

 - Andet personel og deres sold

Kapitel 5. ”Uden mad og drikke” – 
 - Hvad kom der på bordet?
 - Brød - og grød

 - Kødforbruget
 - Grøntsager, frugt og nødder

 - Urter og krydderier

 - Noget at drikke!
 - Fastemad og standsmæssig spise

 - Køkkenudstyr

Kapitel 6. Logistik 
 - Forskellige proviant- og materiellister

 - Heste og vogne
Kapitel 7. Forplejningsregnskabet                     

 - Minimumsudgifter til forplejning

 - Udgifter til forplejning: ”De reelle”

 - Dyrenes mad